Over ons

In dit stukje wil ik mezelf even kort aan jullie voorstellen:
Mijn naam is Regina de Herder, en ik ben als eerste in Nederland begonnen met een honden-uitlaatservice nu ongeveer 23 jaar geleden: Dogrun Purmerend.
Deze hondenuitlaatservice groeide bijzonder hard. Het werd drukker en drukker met alle soorten en rassen vrolijke honden.
Het was een leuke en leerzame tijd, en er was een enorme vraag naar het uitlaten van honden door heel Purmerend en omstreken.
Na ongeveer 10 jaar ben ik in Purmerend ook een dagopvang begonnen .
We kregen van de gemeente een mooi stuk bosrijke grond toegewezen en daar werden ( en worden nog steeds) honden van alle rassen en kruisingen én in alle maten, gebracht voor een heerlijk dagje honden-speeltuin.

Met ongeveer 100-150 honden per dag die daar heerlijk door ons werden uitgelaten ( in een eigen omheind bos) was dat een prachtige tijd maar bovendien ook een tijd waarin ik enorm veel ervaring heb opgedaan met deze grote roedels vrolijke viervoeters in alle maten en soorten.
In deze tijd heb ik meerdere opleidingen gevolgd zoals diverse instructeurs-cursussen en dieren- EHBO.
Toch heb ik het meeste geleerd van de honden zelf...zij hebben op de meest prachtige en natuurlijke manier aan mij meer geleerd dan in welk kynologisch boek dan ook geschreven staat.

Ik ben inmiddels uit deze onderneming gestapt en heb besoten om toch mijn passie te blijven volgen en dat is nu eenmaal het werken met honden.
Ik ben een nieuwe honden-uitlaatservice gestart, maar dan nu op kleine schaal.
Op kleine schaal betekent dat ik met kleine groepjes honden wandel zodat er nu wél alle tijd is voor individuele aandacht. De wandelingen in het bos zijn heerlijk en bovenal is het natuurlijk dankbaar werk. Om te zien hoe een groep jolige honden achter elkaar aan rent is en blijft genieten!
Daarnaast trim en knip ik honden, en ook dat doe ik op kleine schaal.
Mijn opleiding tot hondentrimster volg ik bij het HKI te Bunnik.
Vanwege mijn liefde voor het ras de Beagle heb ik me daarin verdiept en geef ik nu gespecialiseerde lessen in het opvoeden van / omgaan met Beagles. Beagles kunnen behoorlijk eigenwijs zijn en soms is het verdrietig om te zien dat door deze eigenwijsheid sommige beagles nooit meer los kunnen lopen bij hun baasjes.
Ik heb zelf GG1 GG2 én GG3 gehaald met mijn beagles en ben daar ontzettend trots op . Temeer omdat men vaakt zegt dat Beagles lastig zijn om mee te werken.
Ik geef priveles en workshops waarbij de opvoeding van dit prachtige maar eigenzinige ras centraal staat. Meer daarover is te zien onder het hoofdstuk "De Beagle-academy".


Als laatse wil ik graag vertellen dat ik twee lieve kinderen heb , een dochter Anne-Sophie ( 13) én een zoon Bart ( 17). Beide kinderen zijn bijzonder muzikaal. Bart speelt al 11 jaar viool en speelt bovendien in het Noord-hollands Jeugdorkest. Daarnaast heeft hij het druk met school ( hij zit nu in de vijfde vh Vossius gymnasium in Amsterdam)
Anne-Sophie speelt viool, piano en zingt bovendien bij het Noord-Hollands Selectiekoor. Ook zij is druk want inmiddels zit ze alweer in de tweede van het Vwo.
Ons gezin heeft drie honden: twee beagles : Puck en Paddy en een Friese Stabij : Boyke. Daarnaast hebben we nog een gezellige en aanhalige lieve Maine Coone die Gijs heet. Kortom een gezellige drukte van kinderen en beestenboel!